fbpx
Vælg en side

Min dejlige kollega Nanna var sidste år på Zanzibar. Læs om hendes oplevelse på denne fantastiske ø. Måske du får lyst til at tage med i februar/marts 2018!

Nannas oplevelser på Zanzibar

I 2016 startede jeg året på den bedst tænkelige måde. Jeg tilbragte nemlig 15 dage på Zanzibar og havde mit livs bedste rejse.
Jeg var taget på min første store rejse alene, (dog med en dansk gruppe), hvor jeg i to uger skulle mærke mig selv ved at dyrke yoga, meditere og lære at kitesurfe. Østkysten på Zanzibar er fyldt med kitesurfere, når der er vind, og det er virkelig en flot oplevelse.
Da jeg ankom til stranden i Paje, fik jeg mig lidt af en overraskelse. Havet havde trukket sig tilbage pga. tidevandet, så der var bare helt hvidt af sand – nok omkring 800 meter ud til revet. På det kridhvide sand gik nogle afrikanske kvinder rundt og samlede tang. Det viste sig at tang faktisk er en ret stor produktion på Zanzibar og det bliver fx brugt til at lave nogle rigtig lækre sæber.

Kitesurfing og krydderier

Kitesurfing var det helt store omdrejningspunkt for turen, men da der ikke var vind hele tiden, fandt vi ”heldigvis” også på andre oplevelsesrige ting at lave (-jeg var jo helt ny i kitesurfing, og det var altså ikke helt så let, som det måske ser ud). Én af de ture som imponerede mig, var en ”spice tour”.

På turen smagte vi alverdens frugter imens den fantastiske guide bl.a. fortalte at muskatnød før i tiden blev brugt som et rusmiddel af kvinder. På vejen tilbage opdagede jeg, at jeg var fuldstændig rødspættet over hele kroppen og undrede mig over, at jeg var blevet så rød – også selvom solen var virkelig skarp på øen og faktor 50 var helt umulig at få fat på!. Det viste sig dog bare at være en allergisk reaktion, som nok kom sig af en af de meget, meget sure frugter, jeg havde spist.

Stone town

Det var oprindeligt min plan at tilbringe mine sidste overnatninger på fastlandet i Dar Es Salaam, men jeg havde slet ikke lyst til at tage af sted fra øen, så jeg bookede en overnatning i Stonetown på et 4-stjernet hotel. Lidt luksus skulle der også være plads til, når jeg nu de sidste to uger havde sovet i en køjeseng uden aircondition på den danske højskole på Zanzibar.

Stonetown var god ved mig! Jeg spiste aftensmad på en rooftop restaurant, og jeg var ude og opleve de lokale give den gas på en bar. Om morgenen blev jeg vækket af en yderst frisk hane i baghaven og morgenmaden blev indtaget med udsigt over byens tage. Stonetown byder på de hyggeligste små gader med små forretninger og der findes også et ugentlig marked, hvor priserne er væsentligt lavere end alle andre steder på øen. Desuden findes et historisk museum omkring slaveriet, som efter min mening også er et besøg værd.

Jambo

På min rejse til Zanzibar mærkede jeg liv, glæde, ro, kærlighed og omsorg. Men jeg oplevede også, for første gang på mine rejser, hvordan korruption er en del af livet i et fattigt land. Når det er sagt, så virkede Zanzibar på mig ikke meget fattigt, og jeg følte mig tryg ved at være der.

Lov mig at tage en tur ud til de mindre byer og oplev de smilende og glade afrikanske børn, som hilser på dig med ”jambo”.

Jeg kunne ikke have ønsker mig mere på denne tur og jeg kom tilbage til Danmark fyldt med varme og lykke. Zanzibar har uden tvivl fået en helt speciel plads i mit hjerte <3

Hakuna Matata!

Se hvordan du kommer med til Zanzibar i februar/marts 2018 her