fbpx
Vælg en side

Det virker! Jeg har denne første måned tabt mig hele 7kg!!!! Og det er selvom jeg var på ferie den ene af ugerne. Det er så dejligt at se at det jeg gør, rent faktisk har en effekt. Det er super motiverende at se tallet på vægten gå nedad og jeg er stadig totalt opsat på at gennemfører dette projekt og ændre min livsstil for bestandigt.

Indtil nu har jeg ikke levet efter en kostplan eller trænet efter en koordineret plan, men spist super fornuftigt og gået så meget som muligt. For mig var det vigtigt at komme i gang og med sund fornuft kommer man rigtig langt. Selvfølgelig kan en diætist og en personlig træner hjælpe vanvittig meget og jeg vil gøre brug af begge ressourcer i fremadrettet, men for mig personligt har fokus her den første måned været på at begynde at træffe de rigtige valg. Og det er ikke rocket science. Vi ved jo alle at hvis vi indtager mere energi end vi bruger, tager vi på. Så vil du tabe dig, skal du indtage mindre energi end du bruger.

Misforstå ikke, jeg siger jeg ikke det er let, på ingen måde. Jeg har selv kæmpet med min vægt i maaaange år og hvis det var let var der vel ingen overvægtige mennesker. Men jeg siger at vi jo nok alle ved at vi skal bruge mere energi end vi indtager, for at tabe os.

Jeg har prøvet mange gange før, altid med gode grunde såsom; Det er usundt at være så overvægtig, jeg dør tidligt, min datter skal ikke være flov over mig, jeg vil kunne gå i alm. tøj, jeg vil have en mand i mit liv (og selv om man tror på indre skønhed, betyder udseende altså noget!) og så selvfølgelig FORDI DET ER DET RIGTIGE AT GØRE. Jeg får helt kuldegysninger når noget er det ”rigtige at gøre” eller jeg hører min mor sige at ”sådan gør man (ikke)”. Det virkede ikke for mig, eller jo, jeg tabte mig kortvarigt 5-10kg og efter kuren tog jeg det hele og mere til, på igen.

For mig gør motivation og støtte den helt store forskel denne gang. Jeg er super motiveret. Jeg vil gøre det her for MIG. Fordi JEG VIL have det godt. JEG VIL have energi. JEG VIL leve mit liv fuldt ud og ikke vente mere. JEG VIL vise alle at jeg kan. JEG VIL stå på toppen af det f…ing bjerg.

Og støtten! Støtten fra familie, venner og ikke mindst kollegaer. Netop fordi jeg har meldt så offentligt og bredt ud, bliver der hele tiden spurgt ind til mit projekt, hvilket gør mig ekstra fokuseret. Det var så overdrevet fedt, at til frokosten i går, at kunne sige at jeg havde tabt mig 7kg på den første måned.

For mig var denne første måned nød til at være ret simpel. Der sker så meget i øjeblikket at jeg ikke har haft plads til at veje maden eller få lavet og bruge en træningsplan. Så jeg truffet nogle enkle, bevidste valg der egentlig bare er sund fornuft, for at komme i gang.

  • Æg og grønt til morgenmad
  • Sunde snacks for middag og eftermiddag, så jeg aldrig når at blive rigtig sulten
  • Kun en portion frokost. Kun kød og grønt, ingen brød eller andre kulhydrater.
  • Kun en portion aftensmad. Kød, grønt og enkelte gange lidt pasta eller kartofler.
  • Ingen sukker. Ingen sodavand, slik eller kager.
  • Mindst 10.000 skridt hver dag
  • Svømmehal en gang om ugen.

Så langt, så godt. Nu er jeg klar til at bygge lidt mere på. Jeg starter til yoga på tirsdag og det kører hver tirsdag i fire måneder. På onsdag skal jeg mødes med min personlige træner, Alexander, og så skal vi have bygget et simpelt træningsprogram, så jeg kan forbrænde endnu mere energi. Diætisten har jeg møde med om 14 dage, så inden da vil jeg være ordentligt i gang med hende kostplan. Det er så fedt at være i gang. Så dejligt at have taget kontrollen over mit eget liv og endelig træffe bevidste valg. Alt starter et sted og jeg er startet, godt i gang og er klar til at komme videre.

Hvad med dig? Er DU klar til at tage kontrol over dit eget liv? Måske har du ikke problemer med vægten, men har et andet aspekt i dit liv hvor du bare har ladet stå til. Find ud af hvad DIN helt egen personlige motivation er, sæt et mål, træf nogle simple bevidste valg og kom i gang!