fbpx
Vælg en side

Jeg er begyndt at revurdere rigtig mange ting i mit liv efter jeg har taget beslutningen om at bestige Kilimanjaro. Jeg skal virkelig have fundet ud af mine prioriteter. Jeg skal have fundet ud af hvad der er vigtigt og hvad der bare er fyld. Der er selvfølgelig ingen tvivl om at min skønne datter Ayah, er det vigtigst i verden, men hvad med alt det andet? De store ting skal jeg have tænkt mere over, men i det små ser jeg lige nu på hvordan jeg har valgt at indrette mig.

Lige nu kan jeg mærke at jeg har brug for luft. Jeg bor ret småt, har vel lige under 50kvm med en stue med køkken, Ayahs værelse som også fungere som mit soveværelse, en lille gang og et stort badeværelse. Og det er desværre lykkes mig at samle en masse sager gennem de sidst 6 ½ år jeg har været hjemme i Danmark. De 6 af årene, har jeg været studerende og har klart prioriteret at rejse frem for at købe lækre ting for de penge jeg nu engang havde til rådighed. Man alligevel har jeg samlet rigtig mange ting.

Jeg må indrømme at jeg ikke er det store ordensmenneske. Men alligevel går det mig på at her er så mange sager. Det er svært at få ryddet ordenligt op da jeg ikke har noget sted at sætte tingene, så jeg ender med at flytte lidt rundt på rodet. Jeg har brug for ikke hele tiden at have dårlig samvittighed over jeg ikke får ryddet op – og vil elske ikke at skulle iværksætte en større oprydnings-og rengøringsmission når Ayah skal have en veninde med hjem eller vi får gæster. Selvfølgelig ved jeg der altid vil være oprydning, men i øjeblikket er det virkelig et større projekt hver gang vi får besøg og jeg kommer aldrig i bund.

Jeg elsker ting af god kvalitet, det behøver ikke at være de dyre mærker – og lige da jeg skrev det kunne jeg mærke at det faktisk ikke er helt rigtigt. Det skal faktisk helst være de dyre, men også lækre mærker man kan have i årevis og glæde sig over hverdag. Jeg kan lide når ting har en funktion; jeg er ikke så meget for at have for mange pynteting. Jeg vil have en stue hvor der ikke står så meget på bordene at jeg næsten giver op på forhånd hvis vi skal spille matador eller bygge LEGO. Der skal være plads til leg og særligt hygge. Det skal helt sikker ikke være et hjem i nordisk køligt design, men et hjem med hygge, latter og luft.

Jeg er nødt til at have en strategi.

Færre ting. (Er en halvering mon for meget?)

Ryd i bund i et skab/område af gangen – og vær hård.

Kasser ting af dårlig kvalitet.

Kasser ting der ikke har et formål.

Kasser ting jeg ikke har haft glæde det sidste år.

Ingen ting på bordene.

Ayah får en veninde på besøg i morgen, så der skal ryddes op inden hun kommer, og mens hun er her, vil jeg tage et skab og rydde med hård hånd. Mit mål er at 50% af tingene skal væk.

OPDATERING!! Søndag aften

Så fik jeg ryddet op i skabet. Jeg ved ikke om det helt blev halvdelen af tingene jeg fik væk. Der var en del der bare var blevet sat af der fordi jeg ikke havde et sted til det.  Jeg fik virkelig kasseret en masse ting og fik endda plads til frugtskålen, så den ikke behøver at stå på bordet. Det har virkelig givet luft og det føles skønt! Glæder mig til næste projekt!