fbpx
Vælg en side

Så er vi hjemvendt fra den første træningstur på Vejen til Kilimanjaro og indtrykkene er ved at bundfælde sig.

På tur i Sverige

TræningsturDet var en fantastisk tur, der gik til Sverige hvor vi var en gruppe på 14 der fredag eftermiddag drog afsted mod Sibbhult, ca 2 timers kørsel fra Ballerup. 9 af os skal bestige Kilimanjaro og havde det som en træningstur for at teste formen og afprøve udstyret. De resterende 5 var søde kollegaer, der havde lyst til en hyggelig vandreweekend i de svenske skove.

Og formen blev testet, nok særligt for mig. Jeg indrømmer gerne at jeg blev udfordret og må se i øjnene at formen ikke er nær god nok form til at bestige Kilimanjaro. Men der var også mange flotte naturoplevelser, hygge om bålet og sjove timer med skønne friske mennesker.

Første dag

Første dag startede vi ud fra Sibbhult på en ca 8km tur. Vi havde alt vi skulle bruge med i rygsækkene og det gik fint der ud af. Vi vandrede i smukke omgivelser og var så heldige at Klaas der skal med til Kilimanjaro var vores guide på turen. Han har vandret turen flere gange før og havde på forhånd lagt en rigtig smuk rute til os.Han har været guide på adskillige andre ture i Sverige og hans erfaring og eksp
ertise kom os alle til gode, både med en god afvekslende rute, smukke teltpladser og som da han på anden dagen i bedste BS-stil steriliserede sin kniv over en lighter og skar hul på Marias kæmpe myggestik, blandede mig en energi-salt drik da jeg var ved at gå kold og da han tilberedte de indsamlede kantareller i en smule smør til alles fornøjelse.

Anden dag med smuk natur

Første aften og nat tilbragte vi ved en smuk skovsø, hvor vi kunne nyde den smukkeste solnedgang med frysetørret mad, et glas rødvin og masser af latter og gode historier. Humøret var højt og alle have det godt.
Næsten morgen startede vi ud på dagens knap 20km. Landskabet var meget smukt og varieret, vi vekslede mellem brede skovveje, smalle stier gennem træt krat og skovområder hvor man hvert anden øjeblik forventede en hyggelig lille trold ville kigge frem. Efter frokosten blev jeg træt. Jeg havde fået nogle vabler og havde ømme fødder. Min form var ikke god nok, så jeg syntes tempoet var højt og jeg kæmpede for at følge med. Terrænet var (for mig) udfordrende med smalle stier med flere små bakker og meget ujævnt underlag. Jeg blev virkelig presset ud af min comfort-zone og kæmpede for at nå frem mod målet, en smertende fod foran den anden.

De andre havde heldigvis mere overskud og kunne nyde den smukke natur og det gode selskab. Der blev samlet kantareller og tyttebær, sludret og grinet, og vi holdte flere pauser så det var muligt at nyde den smukke natur med åer, søer og smuk, smuk svensk skov. Ved 5-tiden nåede vi (endelig!) lejrpladsen. Flere havde energi til at hoppe i søen og svømme en lang forfriskende tur. Selv havde jeg valgt at medbringe vandpiben, så jeg sad bare helt stille og nød udsigten og en gang tobak. Om aftenen sad vi i bedste spejderstil alle om lejrbålet og hyggede. Aftnerne var virkelig magiske og er den nok bedste teambuiding jeg nogensinde kommer på.

 

Tredje dag med ømme fødder

Tredje dagen startede tidligt. Vi skulle nå at gå knap 16km, så kl 8.30 havde alle pakket sammen og spist morgenmad. Turen var god og trods trætte ben var alle klar på den sidste etape. Vi holdte pause og tankede vand ved brusende å og alle følte vist vi var tæt på naturen. Derefter var det op ad bakke for mig. Efter frokosten begyndte det at regne, sådan rigtigt styrtregne med lyn og torden lige oppe over. På med regntøjet og en fod foran den anden. Mette og tanken om jeg ikke kunne komme til frokost mandag på arbejdet med et nederlag, holdte mig i gang. Jeg skulle bare gennemfører, men de sidste kilometer på landvej var en kamp. Hvor var jeg dog lettet, da jeg så
parkeringspladsen og de andre dejlige mennesker jeg fik mulighed for at dele denne oplevelse med.

Efter kram og farvel, gik turen igen mod Sjælland. Det var skønt at komme til min vidunderlige Ayah og efter et tiltrængt bad og behandling at min flossede fødder, fortælle om min weekend i de svenske skove.

Igang med træning og sund kost

Turen var virkelig en øjenåbner for mig – på det helt rigtige tidspunkt. Nu har jeg lige knap et halvt år og stor motivation til at tabe mig de næste 30kg og komme i form til Kilimanjaro. Jeg er slet ikke i tvivl om at det er det jeg vil. Jeg VIL være i form til endnu en fantastisk naturoplevelse. Jeg VIL det så meget at intet kan holde mig tilbage. Jeg VIL stå på toppen af Afrikas højeste blev og juble: JEG GJORDE DET!!!

Tak til Klaas, Mette, Anne og alle i andre fantastiske mennesker der holdte mig oppe og gjorde denne tur helt fantastisk!!!! Jeg glæder mig til næste træningstur i januar og til Kilimanjaro og Zanzibar i februar.

Skulle du have lyst til at dele eventyret, er der stadig pladser på turen. Se de forskellige programmer her