fbpx
Vælg en side

Det er ferietid og tid til at bryde de daglige rutiner, få slappet af og få nogle andre oplevelser end hverdagen normalt byder på. Betyder det også at al træning skal stoppe?

Cuba

træning i ferienJeg er på ingen måde fanatisk omkring træning, og min ferie til Cuba har også stået på afslapning, god mad og alt for mange cocktails. For I et land, hvor rom bliver kaldt vitamin A, bliver man jo nødt til at prøve at holde vitamin niveauet oppe 😉

Dog giver ferien også mulighed for at få afprøvet nogle lidt andre træningsformer end normalt, og tit er der god mulighed for lange gåture, når nye byer skal udforskes. På min ferie til Cuba, blev byvandringer automatisk en del af turen, da vi rejste rundt i landet, og hver gang vi kom til en ny by, var den bedste måde at se byen på til fods. Desuden havde hver by en Casa de la Musica, hvor der blev danset salsa, hvilket helt sikkert også er en sjov måde at få rørt sig på.

træning i ferien
Svømme og snorkle

Derudover havde jeg taget et par dykkerbriller med, for jeg viste at flere af dagene ville blive tilbragt på stranden, og så var det fantastisk at kunne svømme træne i det varme vand, samtidig med at kunne spotte fisk og nogle steder endda koraller.

El Nicho

træning i ferienFordi jeg har et mål om at skulle bestige Kilimanjaro til Februar, var min ferie også en god mulighed for at få lagt et par vandreture ind, og få afprøvet hvordan det er at være på tur i bjergene. Første udflugt bød kun på en lille stigning ved El Nicho, som er et naturreservat, hvor der er mulighed for at bade i smukke vandfald. Selve vandreturen op til vandfaldene var rimelig kort, men vi fandt efterfølgende en rute op ad bjerget der bød på skov, grotter og vild natur.

Turen til El Nicho gav os blod på tanden og vi besluttede, at vi godt kunne klare en lidt mere udfordrende vandretur. Derfor valgte vi at tage til Topes de Collandes, som er en naturpark, der ligger næsten 800m over havets overflade. Vi var på en super smuk vandretur, hvor den mest udfordrende del, var en lang stejl skrænt vi skulle nedad, for at nå til foden af et vandfald. træning i ferienHer ville jeg ønske at jeg havde haft mine nye vandresko med. Det krævede utrolig meget koncentration at gå ned ad skrænten, og en på holdet gled også på en glat sten på vej ned og endte med at få en masse blå mærker. Da vi skulle tilbage, krævede det en masse kræfter at gå op af skrænten i 32 graders varme, og vi var alle badet i sved da vi nåede toppen. Det var en super god erfaring for mig på vejen mod Kilimanjaro, og jeg er blevet opmærksom på, at jeg skal i gang med noget mere bakketræning samt finde en stenmole eller andet ujævnt underlag at træne på, da der er stor forskel på at gå på sten i bakket landskab i forhold til en flad vej.

Træning i ferien

Så selvom ferien ikke behøver at stå på hård træning hver dag, giver den helt sikkert mulighed for at være aktiv og afprøve nogle andre former for motion, som du måske ikke har tid til i en travl hverdag.

P.S. Jeg har til gengæld slet ikke fået løbetrænet i ferien, og det er sindssygt hårdt at skulle i gang igen!