fbpx
Vælg en side

 

Gåture er god træningTræningen til Kilimanjaro er i fuld gang. Og gåture er en rigtig god træningsform.  Der flere i gruppen der skal bestige Kilimanjaro i februar 2018, der har mødtes og gået nogle lange ture sammen. Her får vi nogle gode lange snakke alt imens vi tester vores vandregrej. Desuden har vi fået set nogle områder, som vi ellers ikke ville have gået i, da vi er gode til at dele nye ruter med hinanden. De fleste i gruppen har fokuseret på at få en masse kilometer i benene, når der skal trænes til at kunne klare turen mod toppen af Afrikas højeste bjerg. Vi kan allerede mærke at gåturene både påvirker formen og humøret. Men hvorfor er det egentligt så godt at gå?

Hvorfor er det godt at gå?!

Vi ved alle at lange gåture er gode når du har brug for et pusterum fra en travl hverdag eller til at få styr på tankerne. Vi ved også at gåture har en super god effekt på formen. Men der er mange flere fordele ved at gå. Flere studier viser at gåture også hjælper dig til at:

–          få et lavere blodtryk

–          bekæmpe diabetes

–          forebygge kræft

–          booste din hukommelse

–          booste dit immunforsvar

–          have bedre mobilitet når du bliver ældre

–          undgå at trøstespise

–          have lavere risiko for slagtilfælde

–          bekæmpe overvægt

Gåturene har været en fantastisk motionsform for os, især på dage, hvor der ikke lige har været energi til at tage ud og løbe eller op i motionscenteret. Af en eller anden grund virker det ikke lige så uoverskueligt at gå en tur, og vi kommer altid tilbage med mere energi og godt humør efter at have fået frisk luft og nogle kilometer i benene.

Motion i hverdagen

Desuden er det en motionsform, der er nem at lægge ind i hverdagen. Du behøver jo ikke altid at gå meget lange ture. Hvis du parkere bilen i den anden ende af parkeringspladsen, så du har længere at gå, eller bruger din pause på arbejdet på en lille gåtur, er der allerede mange skridt at hente. Hvis du tager trapperne i stedet for elevatoren giver det også lidt ekstra skridt på kontoen.

Underholdning på gåturen

Når vi går ture alene, har vi lyttet til en masse interessante podcasts. Det er næsten lige meget hvad du interessere dig for, så kan du finde en podcast dig gør dig klogere på emnet; og hvis du ikke er til lange talestrømme er det fantastisk at putte noget god musik i ørerne på dine gåture.

Men lige så fantastisk er det også, hvis du kan få nogle med ud og gå en tur. Hvis du først får startet en god samtale op med en ven, familiemedlem eller kollega, begynder tiden hurtig at flyve afsted, og du opdager slet ikke, hvor mange kilometer du egentlig har lagt bag dig.

Fortsat træning mod Kilimanjaro

Vi fortsætter helt sikkert med nogle gode gåture på vejen mod Kilimanjaro, men der skal også noget mere træning til. Derfor har vi sammensat et træningsprogram, som er godt og følge når man skal bestige et bjerg af Kilimanjaros størrelse. Så følg med her på bloggen, hvor vi snart deler træningsprogrammet.

Vi har både en gruppe vi deler billeder i på Facebook, samt et hash tag (#Vejentilkilimanjaro) vi bruger på instagram, så vi kan følge- og blive inspireret af hinandens træning. Billederne i starten af indlægget, er en collage af nogle af disse billeder.

Mette og Bettina