fbpx
Vælg en side

Eller sådan har vi fået gode morgener. Tid, æg og ingen fjernsyn har været løsningen for os. Vi står nu lidt før op, laver æg – som vi har tid til at spise sammen – og ingen skærmtid. Og går mere op i hygge end tøj der passer sammen.

Jeg skal ærligt indrømme at vores morgener, i oktober og november, var fæle. Vi kom som regel for sent op – og selv om vi ikke gjorde, var proceduren at Ayah så tv mens hun tog tøj på. Hvis vi kunne nå det fik hun en bolle, mens jeg lavede madpakke og hun stadig så tv. Ellers var det en bolle i bilen på vej i skole og jeg havde en bolle med på arbejde. Vi endte tit med at blive uvenner, da Ayah generelt ikke er særlig hurtig i optrækket og fjernsyn bare gjorde al opmærksomhed var fjernet fra det jeg forventede hun gjorde. Tingene gik langsomt, meget langsomt. Og jeg blev utålmodig, stresset og sur. Jeg begyndte at stresse Ayah, der selvfølgelig reagerede negativt og inden vi kom ud af døren var vi begge opkørte og sure. Turen ud til SFO blev brugt på at jeg forsøgte at glatte ud og Ayah spiste sin bolle.

I december begyndt tingene at gå lidt bedre. Der skulle jo være tid til at pakke nissens gave op og åbne diverse kalendere, så for at nå det hele havde jeg sagt nul fjernsyn om morgenen i december. Og det gik bedre. Ayah var lidt hurtigere. Jeg var ikke lige så sur, men alligevel var vi stresset inden vi kom ud af døren.

Men nu, efter min store beslutning, går det meget bedre. Jeg VIL have gode morgener. Det skal bare være en prioritet at vi starter dagen på en god måde. Til at starte med har det krævet en del struktur og selvdisciplin. Vækkeuret ringer kl 6.00. Ok ok, jeg indrømmer at nogle gange snoozer jeg et par gange, men så vækker jeg Ayah stille og roligt. Typisk ved at fortælle hende hvad klokken er og at nu er det tid til at stå op. Jeg plejer at sidder på sengen og få hende stille og roligt op, så vi kan starte dagen med et kram eller at jeg kilder hende. Yes, jeg ved det lyder totalt frelst, men det virker!!! Hun vågner på en god måde og det betyder bare så meget for morgenen. Nu siger du måske at det har du ikke tid pga af det ene eller andet, men det er et spørgsmål om prioritering. Det kan være i er nød til at stå lidt før op eller bade om aftenen.

Jeg foreslår som regel at vi skal lave kapløb om hvem der er først færdig. Og lader være med at gå op i om tøjet passer sammen i farver, hvilket vi ellers tit har skændes om. Hun får helt selv lov at vælge tøj. Strukturen er at hun SKAL have rene underbukser, undertrøje og varmt nok tøj på. Jeg gjorde hende klart at dette var kravene og det gik faktisk meget hurtigt med at få det på plads.

Efter at have fået min madplan fra diætisten, er vi begyndt at lave spejlæg om morgenen. Det er et hit! Specielt fordi hun er involveret. Tøj kapløbet går ud på at hun skal have tøj på, børste hår og tænder. Jeg skal samtidig nå det samme plus lave madpakke. Jeg taber næsten altid! Men det gør ikke noget for så er hun nød til at hjælpe med at få morgenmaden klar. Hun er begyndt at lave spejlæg til os. Hun synes det er skønt at hun har en så vigtig rolle og vi hygger faktisk mens vi gør morgenmaden klar. Vi tager os tid til at sidde med maden og får snakket dagen eller andet igennem. Det er rart.

Den største, og måske vigtigste, ændring er at der ikke er skærm om morgenen. Det var der en del brok over i starten, men nu er det bare sådan det er. Nu er fokus på det vi gør og tingene går meget hurtigere. Og vi får snakket, hygge og tager glade af sted i skole og på arbejde. Jeg er glad for jeg har tænkt vores morgen igennem og prioriteret ud fra hvad jeg fandt vigtigt.

Hvordan er din morgen? Det er ikke sikkert at vores måde passer på dig eller din familie. Forhåbentlig har du allerede en god morgen, men hvis ikke er det måske tid til at tænke over prioriteterne. Hvordan skal din morgen være? Hvad er dine prioriteter?