fbpx
Vælg en side

Nu er der under 5 måneder til afrejse mod Tanzania, hvilket både er meget spændende og virkelig skræmmende. Der har hele tiden været laaaang tid til. Da Mette og jeg drømte dette projekt op, var der over et år til vi skulle bestige Afrikas højeste bjerg, hvilket var nok til at komme i vores livs form og for mit vedkommende at tabe mig 50kg.

Starten

Jeg startede med masser motivation og stort fokus på kost og motion. Og jeg har tabt mig 23kg, hvilket i sig selv er rigtig flot, men set i denne sammenhæng, slet ikke nok. I starten gik det godt, men stille og roligt sneg hverdagen sig ind. Du kender det nok. En travl hverdag med et arbejde der tager for meget af ens tid, indkøb, madlavning, fritidsaktiviteter for barnet og sociale aktiviteter. Der er rigtig meget drift og ikke meget overskud til at fokusere på sund kost og motion. Det blev for nemt at spise lidt for meget af den gode mad, snuppe et stykke kage, hygge med lidt fredags slik og arbejde i stedet for at gå i fitness-center.

Wake up call der druknede i hverdagen

Vandreturen i Sverige, for en måned siden, burde have været et seriøst wake-up call. Det var en god tur i skønt selskab, men jeg var slet ikke i god nok form til at vandre de 43 km over tre dage i fladt terræn. Mens jeg kæmpede mig igennem de sidste kilometer, lovede jeg mig selv, at NU gik jeg i gang igen. Just Do It!. Intentionerne var gode, men igen vandt hverdagen og med en stor opgave på jobbet og hovedet fuld af andre ting, kom jeg igen ikke rigtig i gang.

Er gode intentioner nok?

Efter at have læst om Rikke Hørlykkes vej til toppen af Kilimanjaro og andres beretninger, om hvor hårdt det faktisk er, må jeg have en plan. Gode intentioner er bare ikke nok. Jeg må have en plan jeg kan holde mig selv oppe på. Jeg må sørge for hverdagen ikke vinder, men at jeg er i form til at bestige Kilimanjaro. Jeg vil bevise over for verden at jeg kan – men vigtigst af alt vil jeg bevise over for mig selv at jeg kan gøre. Dybt inde i min kerne er vigtigt for mig. Vigtigt at vinde over vægten og dårlige livsstilsvalg. Vigtigt at vinde over Kilimanjaro.

Planen

Jeg må have en plan. En plan for de næste knap 5 måneder. Det er IKKE Just Do It!, men en planlægning af tid, ressourcer og et fokus på hvad der er vigtigt.

  • Ingen sukker. Ingen kage, slik eller sodavand. Frugt sukker er ok i begrænsede mængder
  • Sund kost med et minimum af kulhydrater. Ingen pasta, brød, kartofler eller andre produkter med stivelse
  • Ingen alkohol. Undtagelser: weekend tur med pigerne 18-21. oktober, fest 4. november, julefrokost 11. november, julefrokost 8. december. Livet skal trods alt være lidt sjovt!
  • Mandag: gå-tur på ca. 5 km. Lige meget om det er mørkt, koldt eller regner.
  • Hver anden tirsdag: fitness center
  • Onsdag: gå-tur med Anne. Fedt at have en at gøre det med
  • Torsdag: fitness center
  • Fredag: core-og balance-træningen.
  • Weekend: gå-ture, svømmehal, cykelture, rulleskøjter eller andet der kan inkludere Ayah.

Stair challenge

Derudover har Mette og jeg udtænkt en Stair Challenge, hvor vi udfordre hinanden, os selv og vores kollegaer til at tage trappen til 3. sal så mange gange som muligt i oktober. Vi har endda lavet en oversigt, så der kan holdes regnskab. Trappetræning skulle være en rigtig god måde at træne til bjerget og det er bare sjovere hvis der er et konkurrence element. Jeg er dog ikke i tvivl om hvem af os to der vinder J, men hvis det hjælper til at komme i form og have det sjovt imens, har vi vel alle vundet.

Commitment

For at holde mig selv oppe på dette, vil jeg poste billeder af min indsats mindst et par gange om ugen. Du kan følge med på min profil på Instagram bettinaengdahl eller ved at følge hashtagget hvor både jeg og de andre deltagere lægger billeder op af deres vej mod Kilimanjaro #vejentilkilimanjaro. Du er også meget velkommen til at følge facebook-siden.

Du må også meget gerne holde mig oppe på dette. Hvis du ser mig slacke, gå efter et stykke kage eller springe træningen over, så sig til. Indtil nu har familie, venner og ikke mindst kollegaer, været en kæmpe støtte. Der er intet så motiverende som når der bliver kommenteret på hvor meget jeg har tabt mig eller fyren med de fantastiske øjne, spørger hvordan træningen går. Fokus skal være på træning og kost de næste 5 måneder. Jeg SKAL i mål.

Hvad er dit mål? Og ikke mindst: hvad er din plan for at nå det mål? Gode intentioner er bare ikke nok.

[wdi_feed id=”1″]