Så kom dagen hvor jeg skulle mødes med diætisten! Hun er bare alletiders. Sød, åben, fuld af energi og ved hvad hun snakker om. Vi startede med at snakke om at jeg gerne vil bestige Kilimanjaro og for det skal være realistisk, skal jeg tabe mig min. 50kg og være i virkelig god form. Derefter snakkede vi igennem hvad jeg spiser nu. Her skal det siges at jeg virkelig har ændret min kost de sidste to uger, så jeg fik ros for allerede at være godt på vej. Mens vi snakkede om hvad jeg spiser, kom hun med gode råd til hvad der ville passe på de forskellige måltider og forskellige måder at sætte maden sammen på. Jeg vil få en kostplan udviklet specielt til mig, der passer til hvad jeg godt kan lide. Hun fortalte at normalt vil der være indbygget ”snyd” i en kostplan, men idet mit mål er at tabe mig 50kg på 1 år, ville der ikke være plads til noget særligt snyd, altså ingen kage, drinks eller chips eller alle de andre ”gode” ting jeg plejer at indtage i store mængder.
Hun gjorde det klart at 50kg på et år bestemt var opnåeligt, men der var ikke plads til megen slinger i valsen. Hun sagde også at i starten ville det gå stærkt, særligt kombineret med motion, men senere vil det blive noget hårdere, at komme af med kiloene.
Så du kan godt sætte kryds i kalenderen. Vi skal til Kilimanjaro om 1 år. Nu har både personlig træner og diætist sagt at det er muligt, at jeg kan tabe mig og komme i god form på et år, så der er afgang i februar 2018. Skal du med?
Jeg blev også målt og vejet. Jeg har allerede tabt mig lidt siden jul og særligt siden jeg påbegyndte dette projekt. Men ligger stadig på skræmmende 147,8kg. Men hvis jeg smider 50kg, kommer jeg under de magiske 100kg. Der bliver da noget at fejre!
Diætisten kommer med en kostplan, men den overordnede anbefaling er at jeg skal have 1500kcal om dagen. Der skal være meget få kulhydrater, altså meget lidt kartofler, pasta, ris og brød. Men jeg må godt få noget fedt fra f.eks god olivenolie. Kalorierne skal være fordelt på:
- Morgenmad: F.eks. 1 spejlæg, 1 avocado og noget skåret grønt. Det kunne også være skyr eller et stykke rugbrød med hårdkogt æg. Her ville jeg så også have min fiskeolie med, men må give afkald på mit gode glas morgenjuice.
- En formiddags snack på max 100kcal. F.eks. et æble, 2 fiberkiks med mager ost imellem, et stykke knækbrød eller en lille portion skyr
- Frokost: F.eks. 200g grønt og 150g kylling eller 150g grønt med 1 spsk pesto og 150g oksekød (Jeg har en god kantine på arbejdet hvor der er masser grønt at vælge imellem) og i weekenden kunne det være 2 skiver groft rugbrød med magret pålæg som kalkunbryst eller fiskepålæg som torskerogn.
- Eftermiddags snack på max 100kcal: F.eks. 18 mandler, en banan, et par gulerødder eller noget fra formiddagssnacklisten.
- Aftensmad: Lidt kulhydrater i f.eks. pasta til kødsovsen, wraps til tortillaen, pastaplader i lasagnen eller kartofter til hakkebøffen. Min 200g grønt og noget kød. Her vil jeg få en plan med forskellige slags kød at vælge imellem.
- Aftensnack: æv, det bliver der ikke plads til, hvis jeg skal nå målet.
Det virker lige nu overskueligt. Det er dejligt at der er så meget at vælge imellem. I starten bliver jeg nød til at veje maden jeg spiser herhjemme, for at få en ide om hvor meget f.eks. 200g grønt er eller hvordan 150g kylling ser ud. Men planen skulle gerne gøre, at jeg vil få et stabilt blodsukker og ikke være monstersulten og derfor også lettere skulle kunne styre madindtaget. Det virker som en god langtidsplan og er mere en livsstilsændring end en streng diæt. Jeg er i gang med at forandre mit liv!
Du må meget gerne ”synes godt om” facebook siden jeg har lavet specielt til bloggen her, så vil der være en opdatering når der jeg skrive nyt. Du kan klikke ”synes godt om” lige til højre for denne tekst. Vi ses!
Hvor er du altså inspirerende sej! Så flot! Jeg hepper hele vejen 🙂